domingo, 17 de abril de 2011

Reflexió

Reflexió:

Amb la lectura de l’article de Domènech i Tirado i del material de Julio Cabrero m’han permés analitzar detingudament la interrelació que existeix entre els conceptes TECNOLOGIA, CIÈNCIA I SOCIETAT. En els dos documents es parla de la relació que hi ha entre la ciència i la societat, ja que tot progrés es dòna en un context social específic, creant el concepte de SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ.

Dissenyant els diferents mapes conceptuals he vist clarament que ciència i societat no són dos conceptes oposats, ja que la ciència treballa per les millores socials, tot i que no sempre s’aconsegueix i el que s’inicia per un benefici pot acabar desencadenant una dificultat, tot i així dins l’anomenada societat de la informació totes les parts hi tenen un paper important i existeix una interrelació entre ells, ja que la tecnologia influeix en la societat i en l’educació, igualment la societat necessita de la ciència i la tecnologia per avançar.

En el material de Julio Cabrero fa més referències a l’àmbit educatiu i com les noves tecnologies de la informació i comunicació TIC, juntament, amb altres variables, com són el mestre, llibres de text... poden crear noves formes d’aprenentatge. Crec que les TIC són un bon recurs per l’educació, que ens facilita un ampli ventall de possibilitats per adequar els aprenentatges a les necessitats de l’alumne.

En l’article de Domènech i Tirado posa èmfasi en la implicació de la psicologia, ens indica que per desenvolupar-nos en aquesta societat de la informació és molt important educar als alumnes per a un anàlisi  crític de les transformacions i de l’allau d’informació que podem tenir al nostre abast.

Fent una unió dels diferents documents penso que la ciència no té raó de ser sense una societat que apliqui les diferents tecnologies, i que per altra part la societat fa demandes de progrés a la ciència amb noves tècniques. Per tant he arribat a la conclusió que el determinisme tecnològic o determinisme social és difícil de defensar de forma radical, ja que la relació entre un i l’altre és recíproca.

Per finalitzar crec que s’ha de tenir en compte que la ciència, crea desigualtats, no com a tal, però si que part de la societat no té accés a aquesta tecnologia i en la societat actual no tenir accés a avenços tecnològics o viure aïllat de la societat de la informació és un impediment pel progrés d’aquestes societats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario